Stymuluje porost włosów

środa, 27 marca 2019

Czy mrożone dania gotowe są zdrowe?


Informacje o tym, że mrożonki powinny być stałym elementem diety, pojawiają się często w mediach - zwłaszcza w okresie zimowym czy wiosennym, kiedy trudno o świeże produkty. O ile warzywa i owoce cieszą się dobrą prasą, o tyle gotowe dania, które są nie mniej istotnym segmentem produktów mrożonych, muszą mierzyć się z opiniami, że to nie jest zdrowe albo to niemożliwe, żeby dobrze smakowało po podgrzaniu.




Oferta mrożonych dań gotowych jest coraz bogatsza. Producenci wychodzą naprzeciw wielu potrzebom konsumentów. Mrożone dania gotowe to od dawna coś więcej niż pierogi czy pizza. W sklepowych zamrażarkach czekają potrawy dla fanów kuchni orientalnej, np. Nasi Goreng, Asian Wok with Chicken czy wegan - Wok Mango Curry, Chili con Quinoa. Te propozycje to idealna alternatywa dla niezdrowych przekąsek czy ominięcia posiłku z braku czasu. Ciężko znaleźć wymówkę, mając pod ręką coś pysznego, co nie wymaga godzin przygotowań. Zawartość opakowania wystarczy podgrzewać na średnim ogniu przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Mrożonki od FRoSTY są nie tylko gwarancją niebanalnego smaku, ale też naturalnych składników.

Dzięki mrożeniu zachowujemy w jedzeniu witaminy i składniki mineralne. Najważniejsze jest, aby w żywności dostarczać sobie tych elementów, których potrzebujemy, dlatego duże znaczenie ma jej skład - najlepiej bez żadnych dodatków do żywności. Poza składem warto pamiętać o odpowiednim przechowywaniu.

Zaskakującym dla wielu może być fakt, że zamrożonego jedzenia nie należy rozmrażać w temperaturze pokojowej. Dzięki rozmrażaniu dań bezpośrednio na patelni, oszczędzamy nie tylko czas, ale przede wszystkim działamy na korzyść naszego zdrowia.

Dania mrożone o prostym składzie, bez dodatków do żywności i odpowiednio przechowywane, stanowią źródło wszelkich niezbędnych witamin i minerałów, a przy tym pozwalają zaoszczędzić mnóstwo czasu. I co najważniejsze, przynoszą wiele korzyści dla naszej diety! Ze względu na zawartość w nich białka, tłuszczu oraz węglowodanów polecane są do spożywania ich na obiad lub kolację.
Newseria


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz